Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Barcelona acull la IV mostra de la xocolata i el cacau

Aquest dijous s’ha inaugurat al passeig Lluís Companys de Barcelona la IV mostra de la Xocolata i el cacau, que aplega uns 44 expositors, en la seva majoria artesans d’aquests productes. Segons ha explicat Antoni Bellart, membre de la Junta del Gremi de Pastisseria de Barcelona, els organitzadors de la fira, l’objectiu és superar els visitants que van rebre l’any passat i arribar als 30.000.

A més ha destacat que aquesta quarta edició està plena ‘d’innovacions’ tant en l’artesania de la xocolata com de la pastisseria. Bellart també ha destacat que s’espera més afluència de visitants durant el cap de setmana, que és quan s’esperen trobar ‘les inevitables’ cues de gent per entrar.

Redacció
Redacció 07/11/2008

Aquesta mostra estarà oberta fins diumenge a la tarda i a banda dels expositors també hi hauran tast, desfilades de maquillatge corporal inspirades en aquest dolç aliment, un retrat gegant de Picasso fet amb xocolata, nous conceptes de la xocolata o el campionat del millor mestre Xocolater de l’estat espanyol. També s’esperen les actuacions de la cantant Lucrecia, madrina de la mostra, així com el repartiment que representen el musical ‘Mamma Mia’ a Barcelona.

Antoni Bellart també ha destacat aquest emplaçament gairebé en el centre de Barcelona ja que la mostra va començar al Fòrum fa quatre anys. També ha destacat que la xocolata ‘atrau’, i que és el millor ‘per a combatre la crisis’ ja que és un bon antidepressiu. A banda dels artesans en la mostra també es poden trobar altres empreses que es dediquen a la xocolata o bé hi treballen com és el cas d’Anís del Mono, que donarà un premi a la millor creació del licor combinat amb aquest aliment. També hi ha pastissers i flequers que utilitzen la xocolata com a base de les seves creacions, a banda d’altres ‘novetats’ com espècies com safrà o hortalisses com pebrots.

També es poden trobar pastisseries d’altres cultures, com una japonesa, o productes fets amb xocolata, com una beguda instantània que es fa en un minut. A més, hi han bombons de xocolata blanca o creacions ‘atrevides’ com peus de porc amb salsa de xocolata. Entre les novetats estan els sabons de cacaus o la xocolata amb olives negres. En l’escenari principal hi hauran xerrades sobre la xocolata i la salut, desfilada inspirada en xocolata, demostracions culinàries, concursos i contacontes. També hi ha un espai pels més petits, on es podran maquillar entre altres activitats, i un obrador amb professionals en acció fent creacions de xocolata.