Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Artur Mar, Maria Barbal i Emma Vilarasau llegiran poemes de Miquel Martí i Pol per recordar-lo en el 4è aniversari de la seva mort

|

- Publicitat -

El tret de sortida a la nova programació serà aquest dilluns al vespre amb l’espectacle de música i poesia ‘Agustí Bartra. Entre l’exili i el retorn’, inclòs al cicle ‘Nits de contes, poemes i cançons’. El muntatge és un homenatge al poeta barceloní, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort, i es basa en una selecció de textos del poeta i d’Anna Murià. Rosa Cadafalch, Josep Minguell, Àngels Poch i Lluís Soler, en el paper de Bartra, en seran els intèrprets, que actuaran acompanyats del músic i autor del guió, Miquel Pujadó, i cinc músics més.

Coincidint amb les estrenes de la nova cartellera d’enguany, el teatre acollirà l’espectacle ‘El comte Arnau’ (26 de novembre) amb Lluís Soler com a protagonista i la direcció d’Antonio Calvo amb motiu de l’estrena d”El Sr. Perramon’ de Josep Maria de Segarra. Amb l’estrena de l’obra ‘Homebody/Kabul’ de Tony Kushner, el corresponsal de guerra a l’Afganistan Marc Marginedas oferirà una conferència, mentre que Anton M. Espadaler, professor de Literatura medieval de la UB i llicenciat en dret, parlarà de l’erotisme i la sexualitat en l’obra de ‘Tirant lo Blanc’, en paral·lel a l’estrena de la versió que Calixto Bieito ha fet d’aquest clàssic.

Publicitat

D’altra banda, s’organitzarà l’exposició ‘La presència femenina en l’obra d’Henrick Ibsen’, amb motiu de l’estrena d”Espectres’, d’aquest mateix autor, així com una tertúlia sobre màgia i alquímia, relacionada amb l’obra ‘La tràgica història del Dr. Faust’ de Cristopher Marlowe.

El president de la Fundació Romea per les Arts Escèniques, Carles Canut, ha anunciat també que de moment hi ha confirmada la presència de l’expresident de l’Iran, Mohammad Jatami, el pròxim 3 de març per parlar sobre la situació d’aquest país en l’actualitat i presentar el seu últim llibre. Tot i això, s’ha mostrat caut i ha apuntat que, si bé ell mateix ho ha confirmat, la seva presència dependrà molt de com evolucioni l’actualitat internacional. Aquest no és el primer cop que el teatre compta amb el testimoni de personalitats destacades. L’any passat, es va comptar amb el Premi Nobel Gao Xingjian, que va pronunciar una conferència amb motiu del Dia Mundial del Teatre.

Aquest any, el Dia Mundial del Teatre comptarà amb la presència de l’escriptor Alessandro Baricco, que parlarà sobre la relació que hi ha entre l’home i la guerra, una temàtica molt present en les seves obres. També es farà una ofrena a l’escultura dedicada a Margarita Xirgu i es llegirà el manifest, alhora que s’inaugurarà l’exposició ‘I els actors també es vesteixen al Romea’, amb vestits usats en els últims muntatges. L’any que ve s’espera que la celebració vagi acompanyada d’un missatge ‘global’ i ‘unitari’ de tot el sector de teatre, que coincideixi en un mateix manifest.

Aquest mateix dia es lliurarà el Premi Fundació Romea de Textos Teatrals. En la seva quarta edició, el premi estarà dotat per primer cop amb un total de 12.000 euros pel guanyador, que podrà veure estrenada la seva obra al Teatre Romea, en cas d’encaixar amb la programació, com ja s’ha fet en les anteriors edicions.

Cicles i celebracions especials

El Teatre Romea vol celebrar el Nadal amb un cicle dedicat a la música del Carib, concretament de Veneçuela, amb un espectacle dirigit per Lorenzo Barriendos i interpretat per les actrius veneçolanes Cecília Bellorín i Isabela Méndez, juntament amb el cantant líric Iván García.

Dincs el Cicle ‘La ciència i el teatre’, inclosa en la Setmana de la Ciència, es farà una lectura dramatitzada d”Els físics’ de Friedrick Dürrenmat. El teatre obrirà de nou les seves portes per acollir la BCNegra, la Trobada de novel·la Negra que es farà a la ciutat del 4 al 10 de febrer i on es comptarà amb la presència del guanyador. La temporada passada va ser el torn de Henning Mankell.

Per primer cop es posarà en marxa la campanya ‘Imagina’, dirigida als estudiants d’entre 12 i 18 anys perquè creïn els cartells de les obres que hagin vist a la temporada. Els cartells guanyadors seran exposats posteriorment.

El Teatre Romea, de titularitat privada, compta amb el suport del Cercle d’Amics de la Fundació Romea a través de les seves aportacions econòmiques que van des de 180 euros fins a 9.000 euros. Aquest 2007 els mecenes han augmentat fins a 294, 28 més que l’any anterior.

Les activitats del Romea Plus, que sempre se celebren els dilluns, estan pensades per acostar el públic al teatre i promoure el debat cultural. L’any passat van registrar una mitja de 150 assistents.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut