Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Arbúcies, epicentre del pop català

Per sisè any consecutiu, Arbúcies (la Selva) acollirà aquest cap de setmana el festival popArb, que com cada estiu tornarà a aplegar el bo i millor de la música pop feta a Catalunya. Allunyat del model de festival estiuenc farcits de públic i grups anglosaxons, el certamen d’Arbúcies vol tornar a evidenciar la salut pletòrica de la música independent feta al país a un públic cada cop més fidel. En aquesta nova edició, el festival ha tornat a programar una trentena de grups catalans, als quals s’hi afegirà la primera col·laboració internacional: Will Johnson s’afegirà als collbatonins Anímic, en un dels plats forts del certamen. L’èxit de les anteriors edicions no ha fet variar el format reduït i singular del festival, i es limitaran les entrades venudes a 2.000 cada dia, divendres i dissabte, de manera que s’espera tornar a veure el cartell de ‘totes les entrades venudes’.

Redacció
Redacció 25/06/2010

Entre els plats forts d’aquest divendres hi participaran el quartet Rosa Luxemburg, Delafé y las Flores Azules i els Amics de les Arts, un dels grups revelació de la temporada. També hi haurà espai per les actuacions dels barcelonins Standstill, Dorian, Mendetz o el sorprenent punk en català dels Surfing Sirles, que tancaran la vetllada.

Dissabte el protagonisme recaurà en Fred i Son, que començaran a tocar a mitja tarda, la rumba de Very Pomelo o els cantautors Maria Rodés i Roger Mas. Precisament la del solsonenc serà una de les actuacions més sorprenents d’aquest popArb, que obre les portes al rock tranquil de Mas per ‘enriquir l’ADN’ del certamen.

Per l’envelat d’Estrella Damm també hi passaran La Brigada, Sanjosex, la col·laboració internacional de Will Johnson i els Anímic i Mishima, que presentaran ‘Ordre i Aventura’. Entrada la mitjanit serà el torn de Mujeres, un dels fenòmens de la temporada, i tancarà el festival el showman de l’Ametlla del Vallès Miqui Puig amb una de les seves sessions de punxadiscos.