Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Antich anuncia a la COPE el trencament de CiU

Antich disposa d’informació de primera mà o no es tiraria a la piscina anunciant en directe a la cadena COPE, en programa “Las Mañanas de Buruaga”,- a partir del minut 15.30'- , i el mateix dia del Ple d’investidura d’Artur Mas, que la federació CiU es trencarà entre maig i setembre, “podem estar a la vigília del trencament de la federació CiU que fa 30 anys que dura”, va dir Antich. De fet, ahir ens fèiem ressò d’una informació del digital Som Noticia, que explica, que el mateix dia que es materialitzava el Pacte per la Llibertat, Duran i Lleida acompanyat de Sánchez Llibre, es reunia a l’Hotel Arts de Barcelona amb el director de La Vanguardia, José Antich i el portaveu del Grupo Godó, Màrius Carol. Preparant el terreny?

Redacció
Redacció 21/12/2012

La foto més compromesa de Duran i Antich
 
La reunió dels quatre senyors va quedar plasmat en un a fotografia que Som Notícia va oferir en exclusiva. Sigui com sigui, el fet és que l’endemà d’aquesta trobada gastronòmica al restaurant Enoteca, el diari del conde de Godó carregava contra Mas, fins a coincidir en la seva portada amb la del diari “El Mundo”, en subratllar que Mas s’havia rendit davant ERC. Mentre Antich abonava les tesis d’Unió  assegurant que “Unió critica la pressió fiscal de l’acord”.
 
Antich deixa Basté amb un pam de nas donant l’exclusiva del trencament de CiU a la COPE
 
A la COPE i com a casa, Antich va explicar el “calendari de la secessió”: primer el Parlament demanarà al Govern espanyol la cessió de les competències per fer un referèndum, la resposta de Madrid serà negativa, i a continuació el parlament aprovarà la llei de Consultes que serà recorregut pel Govern espanyol davant el Tribunal Constitucional, el que portarà a un carreró sense sortida, perquè arribats aquí el Govern de la Generalitat intentarà tirar endavant una consulta que no serà legal i Duran i Lleida ja ha dit que “només hi haurà consulta si és legal i amb la col·laboració i amb l’acceptació” del Govern espanyol. Arribat aquest moment “entre maig i setembre, quan es vegi que no hi ha recorregut, podem estar a la vigília del trencament de la federació CiU que fa 30 anys que dura”. Perquè CDC voldria fer la consulta de forma il·legal i UDC de forma legal, en la línia del PSC i, arribat el cas, del PP, segons Antich, que ha subratllat duran la tertúlia que Rajoy està del tot disposat a dialogar, això sí, de coses serioses com ara sortir de al crisi, de la resta, que no hi comptin.
 

Relacionats