Edició 2178

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de juliol del 2024
Edició 2178

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de juliol del 2024

Alfons López Tena: ‘sense Estat Catalunya està abocada a la desaparició’

|

- Publicitat -

López Tena, va presentar ahir a la seu d’Òmnium cultural el llibre “Catalunya sota Espanya. L’opressió nacional en democràcia”. López Tena va ser presentat pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta; per l’editor Xavier Cambra; pel director del diari Avui, Vicent Sanchis, i pel professor de dret constitucional i prologuista del llibre, Hèctor López Bofill. Entre la presència de diferents polítics i diputats, l’acte de presentació va comptar amb l’assistència de l’exconsellera Anna Simó.

Publicitat

Alfons López Tena parla amb l’autoritat d’haver viscut i patit el sistema judicial espanyol des de dins, defensant uns postulats sobiranistes que li han fet guanyar l’adjectiu de “valent”, qualificatiu en què van coincidir els seus acompanyants en la presentació a l’hora de definir-lo. Per aquest notari valencià, el problema de Catalunya rau en la transició, en què Catalunya “no va guardar-se cap eina o element de retorsió i contrapoder confiant amb la bona fe de l’altra part”. La voluntat de pacte i d’entesa entre la nació catalana i l’espanyola, per López Tena, només existeix a la catalana. Tot i així, creu que era necessari “jugar la carta de l’entesa” i que les dues nacions havien “d’anar de la mà per afrontar temes prou importants com l’entrada a la Unió Europea”.

Per López Tena “ha arribat el moment de fer balanç”. Per ell la situació és molt clara: “sense Estat Catalunya està abocada a la desaparició i la societat catalana a l’abolició”. El seu missatge no va dirigit a aquella part de la societat catalana que veu la independència com la seva ambició nacional, sinó que pretén sumar aquells col·lectius fins ara reticents, com l’empresarial: “Espanya ni tan sols és un bon negoci per les empreses catalanes perquè és l’únic lloc del món on poden ser boicotejades per ser catalanes”.

Pel vocal del CGPJ Catalunya pateix “el síndrome d’una dona maltractada”, perquè intenta justificar contínuament els atacs que rep del seu agressor, pensant que la culpa és seva. López Tena té clar que “cal actuar en conseqüència”, ja que “depèn només de la majoria dels catalans”. I va afegir que la independència depèn només de la voluntat dels catalans: “si ho decidim per majoria no hi haurà força a Espanya que ho pugui impedir”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut