Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Alcaldes i regidors catalans signaran a Brussel·les el Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic

Alcaldes i regidors d’una quarantena de ciutats i pobles de la demarcació de Barcelona participaran dimarts que ve a Brussel·les en la primera cerimònia del Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic, amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i el comissari d’Energia, Andris Piebalgs. 71 municipis que representen el 23% dels de les comarques de Barcelona i el 47,3% de la seva població sense comptar la capital, és a dir més de dos milions i mig d’habitants, ja s’han sumat a aquest pla d’acció local per ajudar Brussel·les a retallar en un 20% les emissions de CO2 i el consum energètic i utilitzar un 20% d’energies renovables l’any 2020.

Redacció
Redacció 06/02/2009

L’alcalde de Mataró i diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, el socialista Antoni Barón, liderarà la delegació de municipis catalans que signaran al Parlament europeu la seva adhesió a l’anomenat ‘Covenant of Mayors‘. La Diputació de Barcelona ha assumit, a través d’un acord amb la Comissió Europea, el paper d’estructura de suport per facilitar i gestionar l’adhesió dels municipis de la demarcació de Barcelona. Els alcaldes de Budapest, Dunkerque, Hamburg, Londres, Madrid, París, Riga i Nova York, així com el president del Comitè de les Regions, Luc Van der Brande, intervindran en aquesta primera cerimònia del Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic a l’hemicicle de l’Eurocambra a Brussel·les.

Presència d’alcaldes de Badalona, L’Hospitalet, Sant Cugat, Granollers i Igualada

Els alcaldes d’Aguilar de Segarra (Valentí Riera), Badalona (Jordi Serra), Bigues i Riells (Elena Argemí), Castellnou del Bages (Francesc Martínez), les Franqueses del Vallès (Esteve Ribalta), Granollers (Josep Mayoral), Igualada (Jordi Aymamí), L’Hospitalet de Llobregat (Núria Marín), Montmeló (Manuel Ramal), Sant Antoni de Vilamajor (Francesc Tella), Sant Cugat del Vallès (Lluís Xacoter), Sant Esteve Sesrovires (Enric Carbonell) i Terrassa (Pere Navarro) participaran en la trobada, segons ha pogut saber l’ACN. Els ajuntaments de Castelldefels, Corbera de Llobregat, Fogars de la Selva, Gironella, Malgrat de Mar, Sabadell, Torelló, Vic i Viladecans hi enviaran regidors.