Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Alberto Fernández Díaz: “La mesquita la finançarien països musulmans que ens odien”

Alberto Fernández Díaz ha apujat el to contra els immigrants en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona s’ha mostrat contrari a la construcció d’una mesquita a la Monumental, amb l’argument que l’edifici el finançarien “països musulmans que ens odien”. 

Redacció
Redacció 20/05/2015

“Ja els tenim aquí, i ens odien”

Per justificar el comentari, l’alcaldable s’ha preguntat, tot intentant posar la por al cos a la gent: “Qui finançava Estat Islàmic? Ja els tenim aquí, i ens odien”. El germà del ministre d’Interior ha adoptat el discurs de la por durant gran part de la conversa amb Mònica Terribas, ja que ha alertat d’un possible gueto islàmic en el futur: “Si els musulmans no s’integren i no compleixen la llei, són un problema, han de respectar la gent que els acull”.

“Si els immigrants il·legals poden accedir a totes les ajudes, potser en vénen més”

En l’afany de guanyar vots amb l’estratègia de Xavier García Albiol, ha dit que un immigrant “no pot venir al país, empadronar-se a l’ajuntament i accedir a serveis i ajudes”, però s’ha fet un embolic parlant de la vivenda. “Si algú ve de fora, com a mínim que passin 5 o 10 anys perquè puguin accedir a un lloguer social”. Terribas li ha preguntat: “I on viuran mentrestant?”. El dirigent popular ha dit que hi ha “serveis socials que se n’ocuparien, però el que hem d’evitar és un efecte crida, si els immigrants il·legals poden accedir a totes les ajudes, potser en vénen més”. 

“Odi i destrucció”

Alberto Fernández Díaz ha deixat a un segon pla els habituals atacs a les altres formacions, però no s’ha estat de criticar Guanyem amb unes paraules inquietants: “Ada Colau i Pablo Iglesias no tenen un altre discurs que l’odi social i la destrucció”.