Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

AENA es defensa i diu que sí respecta el català

|

- Publicitat -

En un comunicat, AENA ha dit que ‘tots els cartells informatius’ de l’aeroport estan redactats en les tres llengües, ‘utilitzant sempre en primer lloc les indicacions en català’.

Però, segons la Plataforma, a la retolació i senyalitzacions, el català s’utilitza com a ‘llengua secundària’, ja que en alguns cartells de les terminals no s’informa en català i a les indicacions bàsiques en trilingüe -les majoritàries a l’aeroport-, el català és present com a llengua secundària i el castellà destacat en groc i lletra negreta.

Publicitat

AENA ha explicat que la megafonia sobre vols que s’ofereix des dels taulells o les portes d’embarcament és d’ús ‘exclusiu’ de les companyies, pel que són elles les que determinen els criteris lingüístics. En canvi, els anuncis que depenen d’AENA són trilingües.

Segons l’informe de la Plataforma per la Llengua, la megafonia fa un ús ‘parcial’ del català, ja que els avisos gravats són en català, castellà i anglès però els avisos en directe només són en castellà i anglès i, rarament, també en català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut