Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

AENA disposarà al març del primer esborrany per la reducció de sorolls a El Prat

El secretari general de Transports, Fernando Palau, ha assenyalat avui que AENA disposarà al març de 2008 del primer esborrany per a la reducció de sorolls a El Prat, amb un procediment similar al que es va dur a terme en Barajas. Palau ha respost d’aquesta manera a la Comissió de Foment i Habitatge del Congrés a una pregunta d’ERC sobre la previsió del Ministeri d’ordenar a les companyies que operen en l’aeroport del Prat que ‘eliminin progressivament els avions sorollosos’.

Redacció
Redacció 29/11/2007

‘Actualment AENA ha iniciat els estudis requerits pel reial decret per a l’aeroport de Barcelona, que si escau i en funció dels resultats que s’obtinguin donarà lloc a la introducció de restriccions operatives a El Prat’, s’ha assenyalat.

D’aquesta forma, ha afirmat que, tal com es va establir en el cas de Madrid-Barajas, la direcció general d’Aviació es reunirà amb les companyies aèries per a concretar les restriccions a l’aeroport de Barcelona una vegada conclosos els estudis per part d’AENA, que estaran finalitzats a la fi del primer trimestre de 2008. En tot cas, Palau ha subratllat que, mentre s’arriba a una decisió per a l’aeroport del Prat, les restriccions a Barajas ‘estan tenint ja un efecte positiu indirecte’. Pel diputat d’ERC no serveix i ho ha criticat al considerar que el secretari ha respost a una pregunta sobre El Prat amb Barajas. ‘El subconscient li ha fallat’, ha conclòs.