Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

A partir de dilluns s’acceptaran les sol·licituds per acollir-se a la Llei de dependència

|

- Publicitat -

A partir de dilluns vinent es començaran a recollir les sol·licituds d’aquelles persones amb gran dependència perquè puguin rebre les prestacions socials i econòmiques. La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, en un acte de suport al candidat d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres, Francesc Canet. La trobada es va fer al Teatre El Jardí i van assistir més de mig centenar de persones. Capdevila ha demanat el vot al públic assistent per al candidat i ha assegurat que la prioritat de Francesc Canet era la de ‘treballar per a les persones’.

Publicitat

La consellera d’Acció Social i Ciutadania ha recordat que aquesta normativa només donarà cobertura durant l’any 2007 a les persones amb gran dependència; és a dir, aquelles que no poden valdre’s per elles mateixes per fer les activitats diàries. En aquests casos, la persona rebrà uns ajuts econòmics i un serveis assistencials. El desplegament total de la llei serà l’any 2015.

La consellera d’Acció Social i Ciutadania ha recordat que aquesta normativa només donarà cobertura durant l’any 2007 a aquelles que no poden valdre’s per elles mateixes per fer les activititats diàries, l’anomenat col·lectiu de persones amb gran dependència. En aquests casos, la persona rebrà uns ajuts econòmics i un serveis assistencials. El desplegament total de la llei serà l’any 2015. A més, familiars o propers (sobretot dones) que tenen cura d’aquestes persones rebran un sou i seran donats a la Seguretat Social. La consellera ha afirmat que “aquesta llei suposa no retirar-nos de la vida laboral i ens garanteix una jubilació en el futur perquè continuem cotitzant a la Seguretat Social i el més important de tot, podem tenir cura dels nostres familiars”. En el cas que la persona de gran dependència estigui en una residència privada, rebrà una ajuda econòmica per ajudar a pagar-la.

Segons Capdevila, tant la llei de dependència com la futura llei de serveis socials permetran ‘garantir els drets a les persones’ i ha demanat la implicació de les administracions locals perquè despleguin aquestes normatives.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió