Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

A partir d’octubre, més Mossos d’Esquadra a Ponent

|

- Publicitat -

‘Si tot va bé, a partir de l’1 d’octubre hi haurà més efectius dels Mossos d’Esquadra’. Això és el que li ha respost el conseller Felip Puig, a l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, després que aquest li hagi suggerit un increment de la plantilla d’agents a la capital de la Noguera. Puig però, ha dit que hi haurà més efectius a tot el sistema de policia català, ja que s’incorporaran a la feina els 750 agents que es van llicenciar el passat mes de juny i que durant tot aquest estiu han estat fent pràctiques en diferents regions. Encara falta acaba de definir com es distribuiran, i per això, el conseller no ha matisat el nombre exacte d’agents que vindran a Lleida.

En aquest sentit, Puig ha volgut recordar que també estan compromesos a què en els propers tres o quatre anys s’incorporin com a mínim 2.000 efectius més al cos policial. De fet aquest mes de setembre arrenca la 25ena promoció de Mossos d’Esquadra a l’Escola de Policia de Catalunya amb més de 600 estudiants. Puig ha afegit que un cop complert l’acord amb la junta de seguretat de 2007 per arribar a un nombre d’agents de 18.300 Mossos d’Esquadra abans del 2015, ‘haurem de continuar negociant amb el govern espanyol, si és que encara aquest és el marc de col·laboració amb l’Estat’, per continuar incorporant més policies, atenent que hi ha més població que al 2007.

Publicitat

Puig ha fet aquest anunci després de signar els convenis que han permès que Balaguer s’adhereixi a la Xarxa Rescat i al Programari Sipcat. El primer és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya. A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.

Pel que fa al segon, el Departament d’Interior, en el marc del projecte PISE (Plataforma integrada de seguretat i emergències) ha impulsat un pla global de les emergències per a Catalunya que no sols involucra la Generalitat, sinó també les administracions locals. El programari Sipcat parteix d’una aplicació informàtica de seu local ja desenvolupada que ha servit de base per a la construcció del sistema, amb tots els requeriments funcionals i tècnics necessaris per assolir l’objectiu i l’èxit de les accions d’implantació del projecte a les policies locals.

Tant el conseller d’Interior com l’alcalde de Balaguer, han valorat positivament la signatura d’aquests convenis per la millora de les garanties en les condicions perquè la policia pugui fer la seva feina ben feta. Balaguer, es converteix després de Lleida, en la segona ciutat de les comarques de Ponent que s’adhereix a aquests programes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut