Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

A Mallorca se sortegen cases a 150 euros, en una iniciativa pionera a l’Estat

En plena crisi del sector immobiliari, a Mallorca ha aparegut una iniciativa original, pionera a l’estat, per vendre un complex hoteler que inclou set estudis i tres cases, completament equipats. Un empresari nord-americà, George Scott, ha optat per importar un costum del seu país i sorteja aquests immmobles per 150 euros. Les cases estan valorades en 400.000 euros, mentre que els estudis costen la meitat. Es tracta de la primera vegada que es fa un sorteig d’aquestes característiques amb immobles a l’estat, segons l’Associació Professional d’Experts Immobiliaris espanyola. L’Associació assegura que ‘aquest sorteig podria ser l’inici d’un nou mètode per vendre habitatges’.

Redacció
Redacció 24/04/2008

Després de diversos intents fallits per vendre el seu complex hoteler de la manera més convencional, aquest empresari nord-americà, George Scott, que ja es vol jubilar, va decidir que podria ser una bona idea organitzar un sorteig davant de notari. Per això, ha posat a la venda 33.333 bonus a 150 euros cadascun, que li permetran obtenir el preu final que vol per als seus habitatges: 5 milions d’euros.

Sorteja 7 estudis i tres cases, completament equipats, que conformen l’actual complex hoteler que dirigeix a la Serra de Tramuntana, a la zona de Galilea. Les cases estan valorades en 400.000 euros, mentre que els estudis costen la meitat. George Scott assegura que no hi ha truc en aquesta iniciativa i que tot el procés, que es gestiona sobretot des d’Internet, a través de la pàgina web www.scottsgalilea.com, és absolutament legal: ‘vaig decidir fer un sorteig i ho he comprovat amb els meus advocats d’Anglaterra i els Estats Units i va ser aprovat i registrat. Tot és legal i legítim’’, assenyala l’empresari.

El bonus, a més, dóna dret a utilitzar els serveis de l’hotel fins que es lliurin les escriptures als guanyadors. Només que perquè et restin els 150 euros del número a la factura, hi ha l’obligació de passar un mínim de tres nits a l’hotel. Aquest seria, diu Scott, ‘l’únic truc, si es pot dir així’, d’aquesta iniciativa. A més, en cas que després els guanyadors vulguessin llogar aquests habitatges, George Scott actuaria com a agent immobiliari.

No obstant això, ‘el cert és que pel que costa omplir tres cops el dipòsit del cotxe, aquests 150 euros’, diu Scott, es pot guanyar una casa o un estudi a Mallorca. La iniciativa ha atret gent de tot Europa i a les Illes també, els seus ciutadans s’hi estan abocant de valent. Ja s’ha celebrat un primer sorteig d’un estudi, però encara en queden nou. Scott ha decidit que sortejarà tres estudis més un cop hagi venut el 50 per cent dels 33.333 bonus totals, que calcula que serà d’aquí a un mes com a màxim. Després i amb el 75 per cent dels números venuts, sortejarà 3 estudis més i amb el 100 per cent venut sortejarà les tres cases d’aquest complex hoteler.

L’Associació Professional d’Experts Immobiliaris d’Espanya, a través del seu delegat a Mallorca, Josep Maria Sánchez, ha confirmat a l’Agència Catalana de Notícies que es tracta de la primera vegada que se sorteja un immoble a l’estat. Fins ara, ha explicat Sánchez, ‘el més semblant a això que s’havia fet eren les subhastes a la inversa’, que consisteixen a fixar un preu màxim i anar baixant el valor fins arribar a un límit. ‘Aquesta iniciativa’, diu Sánchez, ‘s’ha posat força de moda entre els promotors d’obra nova’. Els sortejos, en canvi, afegeix l’expert, ‘són del tot nous aquí’.

Sánchez considera que ‘aquesta iniciativa pot ser rendible’ i, fins i tot, ‘podria significar l’inici d’un nou mètode per vendre habitatges’. Ara, però, afegeix aquest expert immobiliari, ‘caldrà veure si George Scott aconsegueix vendre els 33.333 bonus que ha posat a la venda i, si ho aconsegueix, quan temps triga’ ja que fins que no es vengui el 100 per cent dels números no s’organitzarà el darrer sorteig, que és el més esperat pels paricipants.