Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

8.000 metres quadrats de fuel a Eivissa

Ara per ara, la principal preocupació de les autoritats eivissenques és que la taca de fuel no arribi a la costa. De totes maneres poc a poc, el vessament ja està sent  controlat, però el fort vent que bufa a l’illa amenaça de desplaçar-la ràpidament. Una mescla de fuel i gasoil ha arribat també al port d’Eivissa. El Govern Balear hi ha enviat a primera hora d’aquest matí una brigada d’operaris per començar la neteja de la platja. Per precaució el Govern Balear ha tancat la platja de Talamanca.

Redacció
Redacció 12/07/2007

Ahir directe!cat posava en portada la notícia que explicava que el buc Don Pedro de la companyia Iscomar va naufragar a la costa eivissenca quan havia sortit del port d’Eivissa cap a València i després de xocar contra unes roques se li obrí una via d’aigua.

Doncs a causa d’aquest enfonsament, ha aparegut una taca de fuel que ha arribat a ocupar 8.000 metres quadrats davant la costa d’Eivissa. El buc portava en els seus contenidors de combustible 150 tones de fuel. Per contenir el vessament s’han desplaçat vaixells de Salvament Marítim vinguts d’arreu de l’Estat espanyol.

Els 20 tripulants van sortir sans i estalvis del naufragi i ara la principal preocupació ha estat contenir el vessament del “Don Pedro”.

El Govern Balear hi ha enviat a primera hora d’aquest matí una brigada d’operaris per començar la neteja de la platja. Una mescla de fuel i gasoil ha arribat també al port d’Eivissa. El vessament del mercant ha deixat una taca de quatre quilòmetres de llargada i un d’amplada. Aquest dimecres han taponat dues de les escletxes de la nau i en la tercera hi treballaran avui submarinistes de la Guàrdia Civil.