Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

5 anys de presó per l’exdirector general del territori de Jaume Matas en el segon judici del Cas Andratx

 L’Audiència Provincial de les Illes Balears ha condemnat a cinc anys de presó i a una multa de 12.000 euros l’exdirector general del Territori de les Illes, Jaume Massot, pels delictes de falsetat documental i prevaricació urbanística, i a set anys d’inhabilitació per a càrrec públic a l’exalcalde d’Andratx, el popular Eugenio Hidalgo, per prevaricació. Aquesta sentència correspon al segon judici del Cas Andratx. Els dos excàrrecs del Partit Popular van ser jutjats entre el 27 i el 30 d’octubre passat, al costat del germà de l’exalcalde, Juan Carlos Hidalgo, per haver induït a la construcció d’un restaurant il·legal en una zona protegida d’Andratx.

Redacció
Redacció 19/11/2008

Per a Juan Carlos Hidalgo, la Justícia ha decidit una condemna d’un any i sis mesos de presó per haver comès un delicte de falsetat en document oficial, i a tres mesos més de presó per prevaricació urbanística, que podran ser substituïts per una multa de 3.600 euros.

Amb aquesta sentència, el jutge desestima la petició de set anys de presó que havia sol·licitat la Fiscalia Anticorrupció per a l’exalcalde d’Andratx i l’absolt dels delictes de falsetat documental oficial i prevaricació que li havien estat imputats. Així mateix, la pena definitiva també és inferior per a Jaume Massot, per a qui la Fiscalia també havia sol·licitat set anys de presó.

L’auto del jutge assenyala com a inductors de la construcció d’aquest restaurant il·legal els germans Hidalgo i considera provat que la zona on es va ubicar aquest negoci era una Àrea Natural d’Especial Interès. Així mateix, determina que Jaume Massot, que aleshores exercia també com a cap d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Andratx, va emetre certificats i llicències d’obra i activitat a instàncies dels germans Hidalgo per tal de fer possible la construcció d’aquest restaurant il·legal.

L’objecte d’aquesta causa, el restaurant, es va fer construir ara fa set anys i el propietari n’era el germà de l’exalcalde d’Andratx. Entre els dos germans van convèncer Massot per poder fer les obres il·legals, en aquesta zona protegida. Aquesta és la segona peça que es jutja del Cas Andratx però encara n’hi ha 68 més d’obertes, pendents de resoldre.

En el primer judici, que es va celebrar al maig passat, ja es va condemnar a Eugenio Hidalgo a quatre anys de presó per haver-se fet construir un xalet il·legal, també en una zona protegida del municipi. Durant aquest temps, però, Hidalgo ha estat al carrer perquè va optar per recórrer la sentència. En qualsevol cas i tenint en compte que resten 68 causes per jutjar, tot apunta que l’exalcalde d’Andratx acabarà ingressant a la presó per una qüestió d’acumulació de penes.