Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

4.000 funcionaris de Perpinyà es manifesten per un augment dels salaris

Uns 4.000 agents de la funció pública entre ensenyants, personal sanitari i administratiu, s’han manifestat aquest matí a Perpinyà per reclamar un augment dels salaris i la revalorització de la funció pública segons dels diverses organitzacions sindicals que, com al conjunt de l’estat francès, havien convocat de forma unitària aquesta mobilització. Els sindicats han denunciat la política salarial del govern francès, la supressió de més de 22.000 llocs de treball a l’administració prevista pel 2008 a tot l’Estat, les condicions de treball, segons ells, cada vegada més precàries i el desmantellament dels estatuts de la funció pública i el particular dels règims de pensions.
Els agents socials també han criticat l’absència de diàleg del govern que no ha fet cas fins ara a les seves reivindicacions salarials.

Redacció
Redacció 25/01/2008

Pels manifestants la formula del president francès, Nicolas Sarkozy, ‘treballar més per guanyar més’ s’està convertint en ‘treballar més i més temps per guanyar menys’.

Els manifestants que, eren 2.500 segons la policia, han sortit de la Plaça de Catalunya i han recorregut sense incidents el centre de la ciutat fins a la prefectura dels Pirineus-Orientals on s’han negat a ser rebuts per una altra persona que el representant de l’Estat a Perpinyà, el prefecte Hugues Bousiges.

Davant la resposta negativa del prefecte, els sidicats han decidit deixar el seu full de reivindicacions al policia de torn que hi havia a l’entrada de la prefectura i han dissolt la manifestació.

La vaga dels funcionaris s’ha notat sobretot en els centres d’ensenyament secundari i en el primari. Tot i això, diversos ajuntaments han organitzat un servei de guàrdia a les escoles primàries per què els nens no s’hagin de quedar a casa tal com ho permet la nova legislació.