Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

190.000 punts perduts a les carreteres catalanes

El Servei Català de Trànsit ha tancat uns 62.000 expedients de conductors que han comès sancions a la xarxa viària catalana i els ha enviat a la Direcció General de Trànsit perquè retirin un total de 190.000 punts. Segons ha explicat Josep Pérez Moya, director del SCT, en prop d’un any d’entrada en vigor del carnet per punts s’han fet unes 250 propostes de retirades de carnets.

Redacció 12/06/2007

Josep Pérez Moya, director del Servei Català de Trànsit (SCT), ha fet un repàs a les dades catalanes, tot i que les competències per a notificar la pèrdua de punts i retirada de carnets corresponent a la Direcció General de Trànsit. Tot i això, Pérez Moya ha explicat que dels expedients oberts a Catalunya, un 52% corresponen a excés de velocitat, un 12% per no utilitzar elementssegurs, un 10% per alcoholisme i un 6% per ús de telèfon mòbil al volant. En la seva intervenció davant els mitjans, Pérez Moya ha insistit també en la importància del carnet per punts com una eina que ajudarà a reduir la sinistralitat, però que “no és l’única”, i que hi ha altres elements “com la formació” o “les millores en la xarxa viària”, que també hi contribueixen, i que ara només ‘cal donar-li temps”.

En aquestes jornades, Antoni Riu també ha mostrat la seva satisfacció per la implantació del carnet per punts, del qual ha dit que “està viu” i que ha ajudat “a reduir els accidents mortals”, com demostren les xifres d’aquests primers 11 mesos de carnet. Tot i això, ha destacat que aquesta normativa ha d’anar acompanyada d’una reducció en la tramitació, per tal que es pugi sancionar més ràpidament els conductors, i una modificació del Codi Penal, sobretot de cara als reincidents.

Trànsit ha donat també algunes dades catalanes tancades fa un mes, on es destaca que 170 infractors han perdut la totalitat de punts que tenien en el seu crèdit inicial per sancions fermes tramitades, tot i que ara falta l’expedient de retirada de carnet que fa la DGT, i que ells notifiquen. A més, 16.829 conductors catalans són reincidents, i hi ha 2.794 infractors que ja acumulen 12 o més punts en diferents expedients en tramitació. El total d’expedients sancionadors i tramitant-se al SCT per denúncies que comporten retirada de punts, fins al 15 de maig, és de 190.982, i la majoria de conductors expedientats han estat per sancions que corresponen a la pèrdua de dos punts del carnet.