Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

10.000 irrisòries firmes per portar la selecció espanyola a Barcelona

La plataforma “Barcelona con laSselección” farda d'haver aconseguit en més de dos mesos 10.000 firmes per aconseguir que la selecció espanyola jugui un partit a la ciutat comtal, concretament, demanen el partit de classificació el Mundial de Rússia 2018 d'Espanya contra Itàlia que s'ha de disputar el 2 de setembre de l'any que ve. Una xifra irrisòria que queda molt lluny de les aconseguides per la Plataforma Proseleccions Catalanes.

Redacció
Redacció 12/12/2016
Barcelona con la Selección està contenta: han aconseguit en més de dos mesos 10.000 signatures on-line al web Change.org per demanar que es jugui un partit de la selecció espanyola de futbol a Catalunya. Aquesta xifra queda petita comparada, per exemple, amb el mig milió de firmes que la Plataforma Proseleccions Catalanes va aconseguir a finals dels 90. Això, a més, va ser abans del fervor independentista que viu Catalunya els últims temps. La fita es va aconseguir el 1999, amb 521.000 firmes. Totes elles recollides només en territori català a favor del reconeixement internacional de les seleccions catalanes.
 
La xifra de 'Barcelona con la selección' encara resulta més ridícula si ho comparem amb la recollida de firmes que es va fer en un sol dia durant un Catalunya & Nigèria, amb 21.000 firmes en una tarda.
 
El fiasco de la pantalla gegant
 
Barcelona con la Selección ha dut a terme diferents activitats, com la instal·lació d'una pantalla gegant al centre de la ciutat per veure el partit de la selecció de vuitens de final de l'Eurocopa 2016, que va esdevenir un autèntic fracàs per un doble motiu: la pantalla no es va encendre fins a la segona part i, a més, Espanya va quedar eliminada contra, justament, Itàlia.