Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

‘1.000 testimonis sobre Barcelona’

Títol: ‘1.000 testimonis sobre Barcelona‘ Autor: Lluís Permanyer Editorial: La Campana Pàgines: 878 Any d’edició: 2007 RESSENYA El periodista Lluís Permanyer ha recopilat en el llibre 1.000 testimonis sobre Catalunya […]

Redacció
Redacció 25/01/2008

Títol: ‘1.000 testimonis sobre Barcelona
Autor: Lluís Permanyer
Editorial: La Campana
Pàgines: 878
Any d’edició: 2007

RESSENYA

El periodista Lluís Permanyer ha recopilat en el llibre 1.000 testimonis sobre Catalunya prop d’un miler de cites en les quals personalitats no catalanes com Carlos I, George Orwell , Winston Churchill i Carlos Gardel, entre d’altres, han valorat, descrit i jutjat la ciutat de Barcelona al llarg de més de 2.000 anys. Aquest llibre suposa una ampliació del que Lluís Permanyer va publicar el 1993, Cites i testimonis sobre Barcelona, que es va esgotar ràpidament. En aquesta nova edició, Permanyer afegeix cites en les quals la ciutat és evocada en la literatura, el còmic, el disseny, la pintura, la música i la cançó.

En el llibre apareixen declaracions dels cineastes Woody Allen, Orson Welles i Federico Fellini; els escriptors Federico García Lorca, Émile Zola, Virginia Woolf, Francisco de Quevedo, Octavio Paz; els músics Bob Dylan, Leonard Cohen, Eric Clapton; el descobridor Cristòfor Colom; l’arquitecte Norman Foster, i el científic Albert Einstein, entre molts altres. Una cita del geògraf llatí Pomponi Mela, al segle I a.C, en què descriu la muntanya de Montjuïc i la situació de diferents viles catalanes, obre el llibre on les entrades del segle XX són les més nombroses.

Aquest llibre és un arsenal de cites dels personatges més coneguts internacionalment.

Compra’l a Llibres.cat