Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

Utilitzen eines de mineria de dades per identificar característiques comunes en pacients amb covid-19

El projecte permetrà establir relacions entre les característiques de base dels pacients i la resolució de la malaltia

Avatar
Agències 03/06/2020
An employee works at the R&D laboratory of the Beijing Applied Biological Technologies Co. during a government organised tour of the facility following the outbreak of the new coronavirus disease (COVID-19), in Beijing, China, May 14, 2020. REUTERS/Thomas Peter

L’Hospital del Mar, l’empresa tecnològica Bismart i el laboratori Ferrer lideren un projecte que utilitza eines de mineria de dades de forma conjunta amb intel·ligència artificial per analitzr i detectar característiques comunes en pacients amb covid-19. La iniciativa permet obtenir una imatge de les característiques dels pacients atesos a l’hospital sense necessitat de crear i alimentar una base de dades. Pot ajudar a identificar característiques comunes en relació amb antecedents, tractaments previs o tractaments rebuts durant la malaltia, i relacionar-los amb la seva evolució. S’hi han inclòs més de 34.000 altes, 2.700 de les quals corresponents a pacients amb coronavirus.

El projecte, que es troba en la seva fase inicial, permetrà establir relacions entre les característiques de base dels pacients i la resolució de la malaltia, així com veure l’evolució de pacients amb altres patologies. L’eina no és només d’interès per a professionals vinculats a l’àrea de la infectologia, sinó també per altres especialitats, com ara la cardiologia, l’oncologia i la nefrologia.

Relacionats