Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023
Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023

Un vaixell ‘bombolla’ retornarà a la península els 200 estudiants confinats a les Balears

|

- Publicitat -

El Ministeri de Sanitat del govern espanyol prepara un vaixell ‘bombolla’ per tornar als seus domicilis, demà al matí, prop de 200 dels estudiants confinats a les Balears després del macrobrot de covid-19 detectat a les illes. Així ho ha explicat la ministra del ram, Carolina Darias, després del Consell Interterritorial de Sanitat que s’ha celebrat de forma presencial al Senat, el primer des del gener del 2020. Darias ha admès que la mesura no es pot imposar, un cop la justícia ha anul·lat l’ordre del govern balear per mantenir confinats els estudiants a l’Hotel Bellver, i ha confirmat que alguns dels afectats ja han tornat pel seu compte. Darias ha explicat que el brot obliga a fer quarantena 5.978 joves, i que fins al moment s’han detectat 1.824 positius.

Publicitat

La majoria dels estudiants afectats pel macrobrot han tornat als seus llocs de residència i, segons ha explicat Darias, a tots se’ls han fet les proves pertinents i tots estan complint protocols per reduir contactes. “És molt important respectar-los”, ha afirmat la ministra. “Es tracta de reduir contactes socials i contactes estrets”. Hi ha estudiants afectats de 12 Comunitats Autònomes, i pel que fa als prop de 200 que poden abandonar l’hotel, la majoria són d’Andalusia. La idea plantejada pel Ministeri, que a l’hora de la roda de premsa s’havia d’acabar de concretar en una reunió que estava tenint lloc entre membres del govern estatal i de les Comunitats afectades, és que el vaixell transporti els estudiants fins al País Valencià, i que des d’allà el mateix dia viatgin cap als seus domicilis, en una part del tràmit que ja correspondria a cada Comunitat Autònoma.

El macrobrot forma part del “canvi de tendència” de la pandèmia de la darrera setmana, que, segons ha subratllat Darias, afecta principalment a la franja d’edat de menors de 40 anys, on encara no hi ha un percentatge gaire elevat de vacunats, i que de manera global ha fet pujar la incidència acumulada a 14 dies fins als 117 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants. De fet, la ministra ha subratllat que entre els grups vacunats la pandèmia continua descendint, per la qual cosa ha reiterat que la solució a la crisi passa per la vaccinació de tota la població. “Estem a prop, però encara falta una mica. Cal la màxima responsabilitat”, ha dit Darias, en una crida als joves, conscient que sense un decret d’estat d’alarma el marge de maniobra per imposar restriccions és petit.

Publicitat

Més notícies

Opinió