Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024
Edició 2187

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 21 de juliol del 2024

Un repertori de violoncel perquè el pare es recuperi de la COVID-19

|

- Publicitat -

 L’Hospital de la Vall d’Hebron va acollir el 10 de juliol un concert de violoncel a la Unitat de Cures Intensives (UCI), just abans de l’activació de la fase que restringeix les visites com conseqüència de la cinquena onada de la COVID-19. La música va ser interpretada per un noi de 13 anys, que va interpretar un petit repertori musical per el seu pare, ingressat a causa del coronavirus, a qui feia dos mesos que no veia. Una setmana després de la visita, els professionals van poder desconnectar el pacient del dispositiu d’oxigenació extracorpòria (ECMO) que l’ajudava a respirar. Així, des del centre mèdic asseguren que els seus pulmons ja funcionen i que ara se centra en recuperar la musculatura.

Publicitat

El jove està cursant el seu primer any al Conservatori de Badalona, i durant la visita va interpretar peces de Bach, Pau Casals o la banda sonora de la pel·lícula ‘Els Pirates del Carib’. Ho va fer dies abans de la implementació de les noves restriccions, a partir de les indicacions dels metges de l’hospital, que van considerar que la música podia “animar” el pacient, que portava un temps “ensopit”.

Tal i com ha explicat la doctora adjunta del Servei de Medicina Intensiva, Carolina Maldonado, la música va ser un “bàlsam” per a tots. “El retrobament va ser molt emotiu, vam acabar tots plorant”, apunta. De fet, afegeix que la resta de pacients desperts preguntaven qui tocava i quan els hi explicaven que era un nen de 13 anys “no donaven crèdit”.

Una setmana després els professionals van poder retirar el suport ECMO al pare d’en Pau, que actualment es troba a l’Hospital General de Catalunya recuperant-se.

Et pot interessar  Més de 110.000 persones es mullen per l'esclerosi múltiple arreu de Catalunya
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut