Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Un grup de científics denuncia “falta de transparència” dels registres espanyols sobre les dades de la Covid-19

#MarcaEspaña: En un article a ‘The Lancet’ exigeixen una publicació “exhaustiva” de positius, hospitalitzats i morts pel virus

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/10/2020
Pla mitjà on es veu un professional sanitari fent una prova de covid-19 a una persona en el cribratge dut a terme a Puigcerdà. Imatge del 9 de setembre de 2020 (Horitzontal).

Un grup de científics ha denunciat la falta de transparència dels registres espanyols sobre les dades de la Covid-19. Així ho apunten en un article publicat a la revista internacional d’àmbit científic ‘The Lancet’, on els signants lamenten que les dades actuals són “insuficients” per entendre el comportament de la pandèmia i prendre les mesures necessàries en cada cas.

D’aquesta manera, insten a les autoritats sanitàries que publiquin actualitzacions “diàries” i “constants” sobre proves, casos, hospitalitzacions, ingressos en unitats de cures intensives, recuperacions i defuncions. També consideren que “cadascuna d’aquestes variables” s’hauria de desglossar per edat, sexe i detall geogràfic, per “controlar millor” els impactes demogràfics.

Relacionats