Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

Un estudi demostra que el vaccí de Pfizer té una efectivitat del 85% només amb la primera dosi

Els científics remarquen que cal investigar més “l’efectivitat a llarg termini”

Avatar
Agències 19/02/2021
El primer vacció de Pfizer que les infermeres preparaven per vacunar la primera ebrenca, una usuària de la Residència Natzaret de Móra d'Ebre.

La primera dosi del vaccí contra la covid-19 de Pfizer/BioNTech té una efectivitat del 85% en la prevenció de la malaltia, segons apunta un estudi d’Israel publicat a la revista mèdica ‘The Lancelet’. L’estudi, que analitza l’efecte de la vacunació en més de 7.000 professionals mèdics a Israel, indica una reducció del 85% dels casos simptomàtics de covid-19 entre els dies 15 i 28 després del subministrament de la primera dosi del vaccí. A més, l’article apunta a una reducció general del 75% de les infeccions, incloent persones amb i sense símptomes, després de la primera injecció.

“Les reduccions anticipades de les taxes de covid-19 donen suport al retard de la segona dosi en els països que tenen escassetat i recursos escassos per tal que una major part de la població pugui estar coberta per la primera dosi”, apunta l’estudi. Amb tot, els investigadors afegeixen que cal estudiar més “l’efectivitat a llarg termini” de la primera dosi.