Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Un estudi confirma que l’origen de la majoria de casos de coronavirus ha estat a Madrid

El 76% de la mortalitat de la Covid-19 s’explica a partir del moviment de Madrid una setmana abans de l’estat d’alarma

Redacció 18/05/2020
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en un moment de la seva intervenció com a candidat a la investidura el 4 de gener del 2020 al Congrés dels Diputats. (Horitzontal)

Des del portal web naukas.com, el científic de la Universitat de Barcelona, Alberto Hernando de Castro, juntament amb altres investigadors, han realitzat un nou estudi per respondre com s’ha pogut propagar tant el virus i com hem acabat en aquesta situació. L’informe defensa que la quarantena era absolutament necessària, ja que hi ha una clara relació entre la mobilitat i la mortalitat que ha provocat la Covid-19. En aquest sentit, s’ha trobat una correlació directa entre el nombre de visitants creuats per càpita entre la província de Madrid una setmana abans de l’estat d’alarma amb el pic de mortalitat, i per tant, la conclusió és que el 76% de la mortalitat s’explica a partir del moviment de Madrid.

Per tant, tot i que l’estudi no culpa Madrid, ja que al cap i a la fi hi ha un gran nombre de visitants internacionals així com de residents espanyols, sí que queda clar que des del Gobierno s’hauria d’haver tancat la comunitat d’entrada, com ha anat advertint aquest diari durant cada dia de confinament, i que es va acabar fent setmanes després de decretar l’estat d’alarma, tot i que el Govern de la Generalitat també ho va advertir d’entrada.