Dilluns, 1 de març de 2021 - Edició 949
La República

Trump ingressa a l’hospital després d’haver donat positiu de covid-19

La Casa Blanca afirma que té símptomes lleus i que l’ingrés és per precaució i recomanació dels metges

Avatar
Agències 03/10/2020
El president dels EUA, Donald Trump, durant la seva trobada amb el president d'Egipte, Abdel-Fattah al-Sisi, en els marges de la reunió del G7 a Biarritz, a França el 26 d'agost del 2019. (Horitzontal)

El president dels EUA, Donald Trump, ha ingressat a l’hospital militar Walter Reed després d’haver donat positiu de covid-19 aquest divendres al matí. La seva dona, Melania Trump, també ha resultat infectada. Segons un comunicat difós per la Casa Blanca que recullen els mitjans nord-americans, Trump té símptomes lleus i ha estat treballant tot el dia. Per precaució i per recomanació dels metges, el president treballarà ara des de les oficines presidencials de l’hospital els propers dies. Trump explicava a Twitter aquest matí que ell i la seva dona començaven d’immediat la quarantena i el procés de recuperació. “Ho superarem junts”, finalitzava. El positiu i la quarantena han arribat en plena campanya electoral.

Trump i la seva dona es van fer el test de covid-19 perquè una assessora de la Casa Blanca, Hope Hicks, va començar a tenir símptomes a principis d’aquesta setmana. Tots dos van viatjar junts el dimarts en l’avió presidencial a Ohio per assistir al primer debat electoral contra el candidat demòcrata Joe Biden.

 

El president dels EUA té 74 anys i pertany al grup d’alt risc, però segons el seu metge, Sean Conley, tant Trump com la primera dama “estan bé en aquests moments” i es quedaran a la Casa Blanca durant la seva “convalescència”.

 

Amb més de 200.000 morts per la covid-19, els EUA és un dels països més tocats per la pandèmia i la gestió de Trump ha generat controvèrsia. El president nord-americà no sempre porta mascareta ni manté la distància socia