Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Trilla ho té clar: Retirar la mascareta primer a les escoles i després a tota la població

Diu que és previsible una setena onada a la tardor però de caràcter més lleu, i sempre i quan no hi hagi noves variants

Agències 14/03/2022

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha insistit que es moment d'”anar retirant” la mascareta en interiors i que s’hauria de començar per les escoles. En declaracions a La2 i Ràdio 4, ha avalat el model de començar a retirar-la al primer curs de primària i anar pujant un curs per setmana fins que cap a mitjans d’abril es pugui fer la retirada general. Tot i això, ha apuntat que s’hauria de mantenir en segons quins entorns, com hospitals, residències i transports públics; i en el cas de persones vulnerables. D’altra banda, ha valorat que si res no canvia i no arriba una variant molt disruptiva, es podria esperar una setena onada cap al setembre, però no abans.

Quan es compleixen dos anys del confinament sever, Trilla ha afirmat que encara no es pot cantar victòria però sí ha celebrat que la situació ara és molt diferent gràcies a la vacunació i la immunitat adquirida. Ha valorat que s’ha aconseguit controlar la gravetat de la malaltia i s’ha reduït fins a 20 vegades la mortalitat.

Tot i això, ha afirmat que una setena onada arribarà, en quant a increment de casos. Ha afegit però que, si no canvia el virus, hauria de ser lleu i no posar en entredit el sistema sanitari. Amb tot, creu que la covid-19 no desapareixerà mai del tot i que s’haurà de conviure amb el virus.