Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Tremosa: “Espanya és el país que menys ajuts directes ha donat a les seves empreses per la pandèmia”

[Vídeo] El conseller explica que “sacrificarem 15 dies ara per salvar la campanya de Nadal”

Gerard Sesé 15/10/2020

El conseller d’Empresa i Coneixement del Govern de Catalunya, Ramon Tremosa, ha atès avui les preguntes del Tot es Mou de TV3.

El barceloní ha parlat clar en referència a les mesures dràstiques aprovades pel Govern per a fer front a la segona onada de la Covid-19. Ha assegurat que cal fer ara un sacrifici per a poder fer front als mesos que s’aproximen, de gran consum i mobilitat: “Sacrificarem 15 dies ara per salvar la campanya de Nadal”.

En aquest sentit, ha recordat que les mesures restrictives similars aplicades a Lleida al juliol van permetre passar un bon agost a tota la zona. Tremosa també ha fet especial referència que hi haurà una ajuda de 40 milions d’euros per a tots els sectors afectats i que “s’espera poder-ne posar-ne més”.

El conseller també ha volgut deixar clar que “les decisions es prenen en funció de les peticions dels experts sanitaris”.

El Gobierno ha de complir

El conseller d’empresa ha recalcat que “moltes mesures que s’apliquen a Europa les ha d’aplicar el Gobierno que és qui té els diners”. Així doncs, Tremosa ha dit que “és hora d’exigir a l’executiu espanyol que activi aquests diners i que arribin a les empreses de manera directa”. Així doncs, acaba amb un desig: “tant de bo el Gobierno europeïtzi les mesures, ja que Espanya és el país de la UE que menys ajuts directes ha donat a les seves empreses”.