Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

Tots els CAP de Catalunya rebran les proves PCR els pròxims dies segons Salut

La conselleria diu que els tests aniran arribant a tots els centres i que ara es prioritza els de les regions en fase 1

Avatar
Agències 11/05/2020
Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa el 22 d'abril del 2020 (horitontal)

El Departament de Salut farà arribarà gradualment els pròxims dies a tots els Centres d’Atenció Primària de Catalunya (CAP) proves PCR per fer a pacients amb símptomes de covid-19, segons han explicat a l’ACN fonts de la conselleria. Aquest dilluns, les proves s’han començat a fer en centres de primària de les tres regions que ja estan en fase 1, el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i l’Aran. Fonts de Salut indiquen que ara mateix s’estan prioritzant aquestes tres regions, però preveuen que els tests PCR vagin arribant els pròxims dies a tots els centres de primària catalans per estendre aquestes proves a totes les regions.

Les proves PCR als CAP es faran als pacients amb simptomatologia de coronavirus i que un metge consideri que s’ha de fer una prova. No faran, per tant, proves de forma arbitrària a tota la població. “Si funciona bé en les tres primeres regions, és una bona manera de comprovar que anem pel bon camí”, va afirmar la consellera Alba Vergés dissabte.

La decisió de fer proves PCR als CAP s’emmarca en l’estratègia d’identificar casos nous i els seus contactes. Salut ha prioritzat començar-les a fer aquest dilluns en les tres regions en fase 1 i preveu que els pròxims dies els tests vagin arribant a la resta de centres d’assistència primària de Catalunya.

La prova PCR consisteix en prendre una doble mostra –nasal i faríngea- amb un hisop.