Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Sitges reobrirà una nit els locals d’oci en una prova pilot

440 persones accedirien a cinc bars musicals del ‘carrer del Pecat’ prèvia superació d’un test d’antígens

Agències 20/04/2021
Un bar musical de Sitges, buit de clients el passat 1 d'abril.

La Generalitat ha acceptat tirar endavant la prova pilot impulsada pels empresaris de l’oci nocturn de Sitges per reobrir els locals durant una nit, però sempre tractant-la com un assaig clínic. Aquesta és la conclusió d’una reunió telemàtic entre Salut, Interior, el sector i l’Ajuntament. Després d’aquesta primera trobada, les parts s’han emplaçat a una segona reunió per perfilar els detalls de la prova pilot i concretar-ne la data. Els impulsors insisteixen a fer la reobertura “el més aviat possible” i assenyalen la nit de l’1 de maig com a data idònia, però aquest és un detall que no s’ha abordat encara. Segons la seva proposta, 440 persones accedirien a cinc bars musicals del ‘carrer del Pecat’ prèvia superació d’un test d’antígens.

Fonts coneixedores de la trobada han assegurat que “en cap moment s’ha qüestionat la proposta” feta pels empresaris de l’oci nocturn sitgetà. Un cop rebut el vistiplau inicial de la Generalitat a la reunió d’aquest dimarts, les parts són a l’espera de concretar els protocols a seguir i detallar el control científic que tindrà la prova, implicant a la primària com si fos un assaig clínic.

La iniciativa, gestada pel Gremi d’Hostaleria i l’Associació de Bars Musicals del Carrer del Pecat, vol demostrar la “seguretat” dels locals musicals en el marc de la pandèmia actual, segons detallaven a l’ACN els impulsors quan van presentar aquesta proposta a principis del mes d’abril.