Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Sánchez diu que una Catalunya independent hauria tingut els mateixos morts que dins d’Espanya

Borràs li respon que les infermeres i metges catalans han treballat en una situació precària sent “el blanc de les compres defectuoses” de material fetes pel Gobierno

Redacció 20/05/2020
Laura Borràs entregant l'informe del científic Oriol Mitjà al president Pedro Sánchez aquest 22 d'abril del 2020. (Horitzontal)

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha caigut al parany de Lura Borràs i ha contemplat la possibilitat sobre què hagués passat si una Catalunya independent hagués gestionat per ella mateixa la crisi per la pandèmia de la Covid-19.

Sánchez ha assegurat que “una Catalunya independent no hauria salvat més vides” i ha rebatut les afirmacions de la portaveu de JxCat al Congreso, Laura Borràs, recordant que el Principat és la segona regió que menys diners inverteix en Sanitat pública i està en el lloc 14 del rànquing de serveis sanitaris.

Borràs ha respost a les acusacions de Sánchez sobre la Sanitat catalana en el seu torn de rèplica i li ha demanat que no digui el nom de sistema sanitari català en va perquè les infermeres i metges han treballat en una situació precària sent “el blanc de les compres defectuoses” de material fetes pel Gobierno.

S’ha queixat de l’infrafinançament que té el sistema català per culpa de l’Estat, en clara referència al dèficit fiscal, i així i tot, ha apuntat que és el pressupost més alt que té el Govern català, és per la Sanitat.

També ha retret a Pedro Sánchez que les Forces i Cossos d’ocupació de l’Estat hagin posat gairebé un milió de multes, les mateixes ha dit que els desplaçaments a ambulatoris que s’han evitat a Catalunya amb els plans de telemedicina que han aplicat.