Dijous, 1 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

[REPORTATGE] Les perruqueries en temps de la Covid_19

El Juan Miguel porta dedicant-se a l’ofici de perruquer quaranta-tres anys, i durant tot aquest temps mai havia hagut de tancar la perruqueria durant tant de temps.

Redacció 06/05/2020

@FotografaRoque @paularoquefoto.- L’últim dia que va treballar com feia normalment va ser el catorze de març, un dia abans que es decretés l’estat d’alarma al territori.

Aquest quatre de maig ha pogut tornar a treballar, però si més no d’una forma diferent que abans, ha hagut d’incorporar en la seva rutina de treball l’ús de mascareta, el gel hidroalcohòlic, i la desinfecció de la butaca on pantina als clients.

La taula amb les revistes ha hagut de desaparèixer, igual que les cadires on esperaven els clients que ara ho han de fer fora del local. Les perruqueries com molts altres negocis que romangueren tancats durant quaranta-nou dies s’han vist afectats econòmicament. Si més no en Juan Miguel ha rebut ajuda de l’estat, però ha estat ínfima.

Després de tant temps amb el local tancat, ha tornat amb un ritme frenètic, el telèfon no deixa de sonar, i al local no paren d’apropar-se clients demanant cita, la seva agenda ja està coberta durant dues setmanes.