Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

[REPORTATGE] Funerals en temps de la Covid_19

Les conseqüències de la pandèmia ha portat a viure a les famílies els funerals més dolorosos, per la mateixa impossibilitat d’acomiadar-se en condicions.

Redacció 20/05/2020

@FotografaRoque @paularoquefoto.- Els cementiris van trobar-se tancats al públic i només es permetia accedir-hi a un màxim de tres familiars per difunt. Des d’aquest divuit de maig s’ha permès accedir fins a quinze persones.

Josefa (92) va morir de gran, vivia amb una filla i els seus nets. La resta de germans relaten que el més dur va ser no poder passar els últims dies amb ella. El rector es desplaça fins al cementeri per celebrar la missa allà, ja que l’església roman tancada al públic. Aquest funeral va ser realitzat el divuit de maig, el primer dia que es permetia accedir-hi a quinze familiars amb el respectiu distanciament entre ells.

 

Maria Cruz (87) va entrar a l’hospital el divuit de març ingressada per covid-19 i al cap de tres dies es va morir. La van enterrar el vint-i-u d’abril amb la presència de només tres familiars. A les imatges alguns dels nets, que no van poder accedir al funeral visitant la tomba.

 

Carmen Jodar (77) va morir per patologies internes a l’hospital. Moments previs a enterrar-la la seva filla va demanar veure el cos de la seva mare, per assegurar-se de què fos ella, degudes les circumstàncies no l’havia pogut veure fins aquell moment.