Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Proven un nou fàrmac que cura el coronavirus del 93% dels pacients que l’han provat

Actualment, l’EXO-CD24 es troba en fase 2 i ha ajudat a recuperar pacients amb covid greu o moderat

Redacció
Redacció 10/08/2021
Pla obert d'un passadís de l'àrea de Medicina Intensiva de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta durant la segona onada de la covid-19. Imatge publicada el 19/11/20. (Horitzontal)

Nova esperança en l’avenç de la investigació per tractar el coronavirus. A banda de les vacunes, també s’investiga el tractament a seguir un cop s’agafa el virus, i el Centre Mèdic Sourasky de Tel-Aviv podria haver fet un pas de gegant desenvolupant un fàrmac anomenat EXO-CD24 que ha aconseguit curar el 93% dels pacients amb coronavirus lleu o greu que van participar en l’assaig. En menys de cinc dies, els pacients van ser donats d’alta.

L’equip de desenvolupament explica que utilitzen una molècula que el professor Nadir Arber porta desenvolupant més de 25 anys, anomenada CD24, present naturalment al cos, i s’encarrega de la regulació del mecanisme responsable de la tempesta de citocines. Amb l’ús d’aquesta proteïna es parla de “medicina de precisió”, ja que el fàrmac creat només ataca específicament a les parts afectades per ovid, però no afecta conjuntament al sistema immunitari.