Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

PMMT Arquitectura i CatSalut construiran cinc edificis annexos a hospitals

“Les properes setmanes” lideraran la construcció dels primers annexos, a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida i en el Parc Sanitari Pere Virgili a Barcelona.

Avatar
Agències 30/08/2020

L’estudi PMMT Arquitectura i el Servei Català de la Salut (CatSalut) construiran cinc edificis d’uns 4.000 metres quadrats annexos a hospitals a Catalunya “que funcionaran com a complement o extensió d’aquests davant els propers rebrots” de coronavirus.

 

En un comunicat, l’estudi d’arquitectura ha explicat que durant “les properes setmanes” lideraran la construcció dels primers annexos, a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida i en el Parc Sanitari Pere Virgili a Barcelona.

 

Després de la pandèmia, els espais “quedaran incorporats de forma permanent i amb nous usos a la xarxa sanitària catalana”; es construiran de forma industrialitzada per escurçar els terminis d’execució de les obres.

 

Els annexos –als quals han batejat com a ‘I-Covid Compact’– tindran altes prestacions tecnològiques i comptaran amb una organització interna dissenyada per garantir “el confort i la seguretat tant dels pacients com del personal mèdic”.

 

El director del CatSalut, Adrià Comella, va avançar al juliol que la Generalitat construiria aquests annexos en aquests dos hospitals, així com en el Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Barcelona), el Trias i Pujol de Badalona (Barcelona) i el de Bellvitge a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).