Dissabte, 17 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

L’ombra del rebrot: Espanya està entre els 10 estats del món amb més casos de contagis en les últimes 24 hores

El director regional de l’OMS per Europa ha recordat que la setmana passada es van produir rebrots de virus en zones de Wuhan i Corea on “aparentment havia desaparegut”

Redacció
Redacció 14/05/2020

El director regional de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a Europa, Hans Kluge, ha situat a Espanya, al costat de Rússia i Regne Unit, entre els deu països del món que han registrat la majoria dels casos del nou coronavirus detectats en les últimes 24 hores.

En una roda de premsa, Kluge ha informat que, encara que en l’àmbit global a Europa s’està produint una “desacceleració general” de la pandèmia, aquest dijous la xifra de casos confirmats s’ha elevat a 1,78 milions de contagis i 160.000 morts, el que representa el 43% de tots els infectats al món i el 56% de les morts.

“Si bé el risc en tots els països de la regió d’Europa segueix sent molt alt, és a l’Est de la regió on veiem un augment en el recompte de casos”, ha dit, per recordar que en els 39 països en què s’estan flexibilitzant les restriccions, com en el cas d’Espanya, cal que la societat mantingui un comportament adequat per a evitar un rebrot.

Per aquest motiu, el director regional de l’OMS per a Europa ha demanat als països romandre en alerta i ha sol·licitat als ciutadans comportar-se de manera “responsable”.

I és que, tal com ha assenyalat, durant la setmana passada es van produir rebrots de virus en zones de Wuhan (Xina) i Corea on “aparentment havia desaparegut”. Per això, ha avisat que l’amenaça d’un ressorgiment del virus “no està lluny”, de manera que la vigilància i la posada en marxa de mesures per “mantenir el virus a ratlla” es necessita tant en els moments de màxima transició com durant els processos de desescalada.

Finalment, el dirigent de l’OMS ha demanat als ciutadans que segueixin les recomanacions de les autoritats del seu país, limitin els seus contactes socials, es rentin les mans, mantinguin el distanciament físic i evitin la interacció amb la gent gran i amb els pacients crònics.