Dilluns, 24 de gener de 2022 - Edició 1278
La República

L’ajuntament menteix sobre l’acte a la Sagrada Família: diu que no sabia que es celebraria però hi havia Albert Batlle

El regidor Marc Serra menteix en directe a Rac1 i queda retratat

Gerard Sesé 08/11/2020
Pla general de la taula de la Comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona amb Marc Serra i Jordi Martí (BComú) i Albert Batlle i Laia Bonet (PSC). (horitzontal) Imatge del 18/09/2019

Al programa ‘Via lliure’ de Rac1 han entrevistat el regidor de Barcelona Marc Serra per parlar sobre l’acte de la Sagrada Família d’ahir on van acudir unes 600 persones davant de l’estupefacció del món de la cultura i la incredulitat del Govern. De fet, el vicepresident Pere Aragonès ha dit que va “emprenyar” en veure’l.

El regidor Marc Serra ha volgut defensar l’ajuntament capitanejat pels comuns i el PSC adduint que el consistori municipal no tenia coneixement que l’acte es faria. Davant aquestes declaracions, l’arquebisbat de Barcelona ha trucat a Rac1 per desmentir Serra i ha descobert que Albert Batlle va fer presència a l’acte i, que a més, hi havia un representant municipal: Khalid Ghali va assistir-hi com a responsable de religions de l’ajuntament. A més dels dos càrrecs de l’ajuntament també hi havia un del Govern, el director general de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, Xavier Bernadí i Gil.

Davant la confusió, Serra ha sortit al pas: “Quan a l’Ajuntament el conviden, hi ha una representació que hi va. Però els detalls de l’organització no ens competeix a l’ajuntament i cal investigar-ho”.

Resulta, a més, que Albert Batlle és el representant de l’Ajuntament de Barcelona del PROCICAT, l’entitat encarregada de gestionar les mesures de la pandèmia i que, segons sembla, no hauria autoritzat l’acte al temple.