Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La mascareta deixa de ser obligatòria en exteriors a Andorra i Catalunya Nord a partir d’aquesta mitjanit

Salut també ho proposarà avui al Consell Interterritorial

Agències 16/06/2021
Les mascaretes a l'exterior seguiran obligatòries.

El Govern andorrà ha decidit eliminar l’obligatorietat de portar mascareta als espais exteriors a partir d’aquest dijous. La mesura es pren arran de la millora de les dades epidemiològiques i l’avenç de la campanya de vaccinació. Tampoc serà necessària en les activitats escolars i extraescolars a l’aire lliure. En reunions de treball on tots els integrants tinguin immunitat, és a dir, estiguin vacunats amb la primera dosi des d’almenys quatre setmanes o hagin passat la malaltia els darrers sis mesos, tampoc no caldrà portar-la.

Tanmateix es demana corresponsabilitat a la ciutadania perquè en cas d’aglomeracions i d’activitats on no es pugui mantenir la distància de seguretat es continuï portant la mascareta. Als espais interiors també s’haurà de continuar portant. També a la Catalunya Nord s’aixeca l’obligatorietat de dur-la en espais a l’exterior. El primer ministre francès, Jean Castex, ha anunciat també que aquest dijous acaba el confinament nocturn, abans del que es preveia.

Pel que fa a Catalunya la secretària general de Salut de la Generalitat, Meritxell Masó, ha avançat que el departament proposarà aquest dimecres a la tarda en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) retirar l’ús de les mascaretes a l’exterior.