Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Israel es planteja allargar el confinament tot i haver vaccinat ja tres milions d’habitants

1,7 milions d’israelians ja han rebut les dues dosis del vaccí

Agències 31/01/2021
Israel és el país que ja ha vaccinat més percentatge de població.

Unes tres milions de persones han rebut a Israel la seva primera dosi del vaccí contra el coronavirus, cosa que suposa gairebé un terç de la població, i, malgrat això, el Govern es planteja estendre el confinament que s’acaba aquest dilluns. A més, 1,7 milions d’israelians ja han rebut totes dues dosis de la vacuna, segons ha anunciat el Ministeri de Salut del país de nou milions d’habitants. El número d’infeccions al país, no obstant això, s’ha mantingut alt amb 6.435 nous casos registrats en les últimes 24 hores, amb xifres especialment elevades entre els jueus ultraortodoxos i els àrabs.

Des de fa tres setmanes, hi ha un confinament al país, però s’han produït diversos incidents que demostren que no tothom el respecta per igual. El confinament podria acabar aquest dilluns a causa de les disputes entre el Likud, partit de centre dreta del primer ministre, Benjamin Netanyahu, i el partit Blau i Blanc, de centre esquerra i encapçalat pel ministre de Defensa, Benny Gantz. Gantz demana més sancions per als qui violin les regles com a condició per aprovar una extensió del confinament, com requereix entre d’altres el Ministeri de Salut del país. Entre les mesures que s’acaben aquest diumenge hi ha el tancament de fronteres i l’Aeroport Internacional de Ben-Gurion.

La coalició entre Netanyahu i Gantz, en què també participaven més partits amb menys importància política, va col·lapsar davant la incapacitat d’aprovar uns pressupostos, motiu pel qual hi haurà noves eleccions el 23 de març.