Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Esquerra Republicana es desmarca del “suposat acord” d’un pla de vacunació en la campanya agrària del Baix Segrià

|

- Publicitat -

La Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya s’ha desmarcat aquest dissabte de les declaracions efectuades ahir pel primer tinent d’alcalde d’Alcarràs i responsable de la plataforma Salvem la Pagesia, Defensem el Món Rural, Manel Ezquerra. Ezquerra deia que donaria el seu recolzament a la sol·licitud d’un pla pilot que permeti vacunar 4.000 persones de la zona, empresaris i treballadors fixes, com a suposat “tallafocs” contra la propagació de la covid-19 durant la campanya de la fruita d’aquest estiu.

Publicitat

La formació política ha mostrat el seu desacord davant d’un posicionament que ha generat “desacords” i no ha estat fruit del “consens” de tots els municipis del Baix Segrià. Així, ERC considera totalment desafortunat el pla de vacunació anunciat i considera que el sector agrari – declarat sector essencial en la pandèmia – hauria de poder accedir a la vacunació en la seva totalitat, tant bon punt acabin els ja iniciats cicles de vacunació dels sectors de població de major risc sociosanitari.

El partit assegura que està treballant, des de totes les institucions i cambres legislatives catalanes i espanyoles per tal d’assolir “un acord” que permeti, a la màxima brevetat possible i de manera efectiva, que es consideri com a prioritari en els plans de vacunació de la pandèmia a tot el gruix dels treballadors, empresaris i actors del sector agrícola que han de participar de totes les diferents tasques derivades de la propera campanya agrària 2021.

De la mateixa manera, els alcaldes i alcaldesses republicans expressen el seu malestar davant unes manifestacions ,en que se’ls vincula, sense haver arribat a un “consens definitiu” entre tots els municipis als quals es fa referència. Alhora informen que en els propers dies es plantejaran de manera comuna i consensuada la seva continuïtat com a municipis integrants de la plataforma Salvem la pagesia.

Et pot interessar  La CUP acusa Junts i ERC d'haver-se "deixat pel camí" l'autodeterminació en la negociació amb el PSOE
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió