Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

Es deixen de fer tests als contactes estrets sense símptomes

Salut remarca que l’important és que compleixin igualment les quarantenes

Agències 08/07/2021
Els tests només es faran als contactes de positius que presentin símptomes.

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha exposat aquest dijous noves mesures operatives davant l’impacte de la cinquena ona de la pandèmia de Covid-19 als centres d’atenció primària (CAP), com la decisió de deixar de fer test als contactes estrets sense símptomes, entre d’altres. “Allò principal és que facin la quarantena i, mentre no tinguin símptomes, ja està. Si desenvolupen algun símptoma han d’acudir al sistema sanitari”, ha concretat Cabezas en roda de premsa, en la qual ha reivindicat que per evitar la transmissió el millor és quedar-se a casa.

Així, les persones que hagin estat en contacte amb un cas positiu però no tinguin símptomes hauran d’aïllar-se a casa durant 10 dies per tallar les cadenes de transmissió i contactar amb el sistema sanitari només quan desenvolupin simptomatologia. Cabezas ha lamentat la situació de transmissió comunitària que hi ha a Catalunya amb una pujada “importantíssima” de casos positius en les últimes setmanes i ha previst que en aquesta s’arribarà a prop de 30.000 contagis setmanals, sobretot entre la població jove.

A més, la variant Delta -que és la majoritària a Catalunya- té una transmissibilitat major, d’aproximadament un 62%, per la qual cosa, de mitjana, el nombre de contactes per cada positiu són nou: si hi ha prop de 30.000 casos setmanals, són 270.000 contactes.