Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Els metges exigeixen a Salut que reverteixi el conveni amb Ferrovial

Consideren erroni que una empresa privada faci la gestió dels rastrejadors de la Covid-19, consideren que l’Atenció Primària ho pot fer perfectament

Redacció 06/06/2020
Jaume Padrós del Col·legi de Metges de Barcelona, el 30 de novembre de 2018 (horitzontal).

“Exigim a @Salut que reverteixi la decisió errònia de fer que una empresa -Ferrovial- faci la gestió dels rastrejadors de la Covid19. Ha de ser l’Atenció Primària. Per lògica, per coherència i per major seguretat clínica.” I ho signen Dr. Antoni Sisó @camfic de la Societat Catalana de Medicina familiar i el Dr. Jaume Padrós @COMBarcelona com a president del Col·legi de Metges de Barcelona.

Infermeres de Catalunya veu “insuficient” l’increment de professionals i acusa Salut de fer contractes al sector privat

“Ens sembla molt greu la contractació milionària d’empreses privades per a dur a terme les tasques que poden fer els professionals d’atenció primària del sistema de salut públic”

El sindicat Infermeres de Catalunya ha criticat l’”insuficient” increment d’infermeres en l’atenció primària anunciat pel Departament de Salut, 21, i l’ha acusat de fer “contractacions milionàries” a entitats privades per dura terme les tasques de rastreig de casos de. El sindicat ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, demanant-li que rectifiqui tant la dotació com el fet que s’hagi contractat una empresa privada en el marc de les tasques de rastreig. En la missiva, Infermeres de Catalunya retreu a Salut la “greu i perillosa actitud” que ha mantingut durant la pandèmia.

El sindicat ha fet referència al contracte a Ferroser Serveis Auxiliars per al “servei de seguiment contactes positius mitjançant scouts’ per valor d’uns 17,7 MEUR, publicat al web de contractació pública de la Generalitat.