Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024
Edició 2159

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 23 de juny del 2024

Els joves deixen amb un pam de nas els que els critiquen d’irresponsables demanant la vacunació en massa

|

- Publicitat -

Els primers joves a vacunar-se han coincidit que tenien “moltes ganes” de rebre el vaccí per poder tornar a fer “vida normal” després de més d’un any. Tot i que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va avisar aquest dimecres que la majoria de les cites per vacunar-se a les persones d’entre 16 i 29 anys es donarien de cara a la setmana que ve perquè el calendari d’aquesta setmana ja estava ple, a Lleida, molts joves han aconseguit hora, ja que en algunes franges horàries quedaven places disponibles. “Ho fem per responsabilitat amb la família, per poder quedar amb els amics i per marxar de vacances més tranquils”, explicaven alguns menors de 30 anys que han rebut les primeres dosis de Pfizer al pavelló Onze de Setembre de Lleida.

Publicitat

La franja d’edat per vacunar-se d’entre 16 i 29 anys es va obrir aquest dimecres a Catalunya i les cues per agafar hora al web de Salut van arribar a acumular fins a 100.000 persones i més de mitja hora d’espera. La majoria de cites es van programar per la setmana que ve però en alguns territoris, com a Lleida, en què quedaven algunes hores lliures, ja es van començar a programar per a aquesta mateixa setmana.

Aquest dijous, molts joves han rebut ja la primera dosi de Pfizer al pavelló Onze de Setembre de Lleida. Mercedes Ferreira, de 18 anys, ha explicat que tenia moltes ganes de vacunar-se per estar més tranquil·la amb la família i els amics i per poder tornar a anar sense mascareta pel carrer. També per tornar una mica a la vida normal, ha reconegut, perquè “costa molt seguir amb aquest ritme de vida quan en tenies un altre”.

Anna Juncosa, de 18 anys, explica que ha decidit vacunar-se perquè entén que els joves “tenim molta vida social” i encara que porti mascareta, “amb la vacuna estic més tranquil·la”. “En tenia moltes ganes”, reconeix, tot i que entén que primer s’havien de vacunar les persones més grans.

Per la seva banda, Albert Font, de 17 anys, diu que ha decidit vacunar-se perquè, tot i que hi havia una mica d’incertesa, tot el grup d’amics ho ha fet. El motiu és que volen estar protegits i “tenir una mica més de llibertat”.

Aquesta voluntat per vacunar-se ha deixat amb un pam de nas molts crítics, principalment adults, que culpaven els joves de la nova expansió del coronavirus, quan excepte casos puntuals, només han fet el que els ha deixat fer la Generalitat, obrint l’oci nocturn i aixecant la mesura de les mascaretes a l’exterior quan els que més surten precisament són un col·lectiu que encara no està vacunat. Un exemple n’ha estat el periodista Antoni Bassas, a qui molts usuaris li han retret que fa més d’un mes critiqués que “a la cua de les proves diagnòstiques tothom és jove”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut