Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El secretari general de Salut lamenta que “hi hagi jutges que vulguin fer d’epidemiòlegs”

Assegura que al maig es preveu una situació diferent amb un 30% de la població immunitzada i amb un clima que reduirà la influència del coronavirus

Avatar
Agències 20/01/2021
El secretari general de Salut, Marc Ramentol.

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha lamentat  que “hi hagi jutges que vulguin fer d’epidemiòlegs quan no ho són”, en referència a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre cautelarment l’ajornament de les eleccions previstes pel 14 de febrer. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha mostrat la seva “perplexitat” davant aquesta resolució sobre el decret del Govern, que considera que oferia garanties per preservar tant el dret a la salut com el de participació política en el marc de la pandèmia de Covid-19.

Segons Ramentol, el Govern va prendre la decisió d’ajornar les eleccions en atenció a informes amb dades epidemiològiques i assistencials, i tenint en compte que el context sanitari i social del 14 de febrer pot desincentivar la participació. “Si això jurídicament es considera que no és irreprotxable, m’agradaria que jurídicament qui sigui ho argumenti, perquè no ho entenem”, ha afirmat. A més, ha alertat que el total de pacients ingressats actualment a les UCI ha sobrepassat el del pic de pressió assistencial de la segona ona de Covid-19: “I el 14 de febrer en tindrem més”.

Ha advertit de la possibilitat de sofrir un “embat” equiparable al de la primera ona en les propers dies, en els quals pronostiquen que hi hagi unes 700 llits ocupats en les UCI. En canvi -ha dit- al maig preveuen que la situació pugui ser diferent, per la “proporció significativa” de població immunitzada –d’un 30%–, i pel clima, que segons ell influencia en la virulència del virus.