Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El Homrani acusa comuns i PSC de “tenir un missatge a govern i un altre a l’oposició” sobre la gestió de les residències

Vergés diu a Cs que són “frívols” per plantejar que “la solució” a la pandèmia és l’exèrcit

Agències 07/07/2020
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani

El conseller d’Afers Socials, Chakir El Homrani, ha acusat CatECP i PSC de “tenir un missatge quan són a govern i un altre quan són l’oposició” sobre la gestió de la pandèmia a les residències en el seu torn de rèplica al debat monogràfic sobre residències del ple del Parlament. De fet, El Homrani ha llegit dues frases, una dirigida a socialistes i l’altra a comuns, que havien formulat la vicepresidenta Carmen Calvo i el vicepresident Pablo Iglesias, en què tots dos criticaven les formacions que “fan política” de les situacions viscudes en hospitals i residències i demanaven “responsabilitat”. “A mi aquesta dissonància de missatges em preocuparia”, ha dit El Homrani.

El conseller també ha retret a comuns i PSC que hagin criticat el Govern sobre la gestió de la pandèmia als centres residencials però que no s’hagi referit al seu finançament. “Em sorprèn que no parlin de finançament tenint la responsabilitat que tenen al govern de l’Estat, s’agrairia que ho fessin”, ha recriminat.

 

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha carregat contra Ciutadans després que en la seva intervenció Lorena Roldán els advertís que “passarien a la història com el Govern que, enmig d’una pandèmia mortal, rebutjava ajuda de la Unitat Militar d’Emergències (UME)”. “De veritat que creuen que la solució a la situació viscuda a les residències és l’exèrcit espanyol? Prou frivolitat, ja està bé”, ha respost Vergés.

 

La consellera també demanat al Parlament que “faci servir la capacitat legislativa” per “conquerir drets”. “El Parlament pot votar o fer que passin coses”, ha resumit, i ha advertit que es pot o bé avançar i fer que les proposicions de futur tirin endavant o bé “fer política inútil de cara a la ciutadania”.