Dimarts, 19 de gener de 2021 - Edició 908
La República

El Govern proposa ara una “fase 0 avançada” a l’àrea metropolitana de Barcelona

El plantejament de l’executiu passa per obrir botigues sense cita prèvia, però no contempla l’obertura de terrasses ni les reunions d’un màxim de 10 persones

Avatar
Agències 14/05/2020
La botiga de roba de nens Vida Làctea de Sort amb els primers clients desprès de reobrir aquest dilluns 11 de maig del 2020. (horitzontal)

El Govern proposa que la ciutat de Barcelona i les dues regions sanitàries de l’àrea metropolitana passin a una “fase 0 avançada”, on es “flexibilitzin” algunes de les mesures que es poden fer en aquests municipis. Per exemple, el plantejament del govern passa per poder obrir botigues sense cita prèvia, que es pugui flexibilitzar la celebració de vetlles, que puguin obrir biblioteques o museus, amb aforament limitat, i també centres de culte amb un terç màxim de l’aforament. La proposta descarta poder obrir terrasses de bars i restaurants o fer reunions d’un màxim de 10 persones, com es preveu a la fase 1 i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que es treballa perquè aquestes dues coses siguin possible a partir del 25 de maig.

Relacionats