Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

El govern de Madrid torna a pifiar-la i esborra les dades de casos asimptomàtics que contradeien el seu conseller de Sanitat

El conseller del govern d’Ayuso assegurava que les dades d’asimptomàtics era del 60% quan l’informe epidemiològic alertava que el percentatge era molt més baix

Redacció 08/08/2020
La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz, durant la roda de premsa d'aquest 9 de març del 2020. (Horitzontal)

La Comunitat de Madrid segueix sent la que suma més casos de coronavirus, i alhora la que, amb els seus tripijocs, intenta tapar desesperadament una situació més greu del que sembla d’entrada.

L’últim ridícul del govern d’Ayuso l’ha protagonitzat el seu conseller de Sanitat, Enrique Ruiz-Escudero, qui segons informa eldiario.es, ha fet esborrar unes dades de l’informe epidemiològic sobre casos asimptomàtics de coronavirus que contradeien les seves estimacions errònies. De fet, el conseller va emprenyar-se amb Fernando Simón i amb tot aquell que suggerís que les dades de Madrid no eren correctes.

En concret, aquest divendres va assegurar que es localitzen un 60% de casos asimptomàtics, mentre que el document oficial explicitava que han estat del 37%, i que en les dues darreres setmanes, va caure al 19 i al 7% respectivament, excusa que ha agafat Ruiz-Escudero per carregar contra la “deslleialtat” del Gobierno.

Ara, la conselleria de Sanitat ha hagut de justificar l’enorme discrepància entre les declaracions del conseller i les dades de l’informe epidemiològic amb la vaga excusa de què aquest “era provisional”.