Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El govern Colau augmenta el sou a alts càrrecs i càrrecs de confiança en plena pandèmia

Ho va aprovar el ple del Consell Municipal celebrat el passat 30 d’abril i garanteix uns guanys a l’estructura que gestiona l’Ajuntament de Barcelona, mesura que també beneficia als assessors de tots els grups municipals

Redacció 16/05/2020
Pla mitjà de la cap de llista de Barcelona en Comú per les properes eleccions municipals de Barcelona i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant la presentació de la llista.

Tots contents i en silenci.

Cal tenir contents les persones claus de l’estructura municipal malgrat siguin temps de crisi i en moments que la majoria de treballadors acaben a l’atur o en reducció d’ingressos. Per evitar lluites polítiques la mesura també beneficia als assessors dels grups municipals de l’oposició.

La mesura beneficia a diferents escales salarials, però els més beneficiats són aquells treballadors amb el sou més alt. La polèmica mesura s’empara amb el que preveu el decret de mesures urgents en matèria de retribucions en l’àmbit del sector públic.

Acord municipal d’augment dels sous ajuntbcnsous

El tema dels sous sempre ha generat polèmica entre els comuns per la seva suposada reducció de sous que marca el seu codi ètic

Segons el codi ètic del partit d’Ada Colau, els sous estaven limitats, però davant les protestes dels mateixos afectats, van posar excepcions per decisió de la cúpula i els sous han anat augmentant, i cada cop més són menys els càrrecs polítics  i assessors que incompleixen el seu propi codi ètic.