Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El Gobierno ens ofereix un nou estatut com a solució al conflicte polític

|

- Publicitat -

El ministre diu que “s’haurà de corregir” que l’Estatut vigent no és el que van votar els ciutadans

Publicitat

El ministre de Sanitat i secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha dit que la pandèmia “no ha dissolt” el conflicte polític a Catalunya i ha advocat per “un esforç de diàleg”. En una entrevista al diari ‘Ara’, Illa creu que la percepció és que “la pandèmia ha dissolt el problema català” i això “no és veritat”. Amb tot, sí que ha admès que hi ha “altres prioritats”, com ara la protecció de la salut, l’economia o les polítiques socials. Ha dit que si hi ha problemes de finançament amb Catalunya s’han de “raonar”, i també ha apostat per “millorar les eines d’autogovern”, si cal. I ha afegit que caldrà “corregir” que l’Estatut actual no és el que van votar els ciutadans.

El PSOE diu no a l’amnistia, com a molt un indult

De nou, ha afirmat que l’amnistia “no té cabuda” al sistema constitucional, i ha deixat en mans de “seguir els processos” el fet que els líders polítics independentistes puguin estar en llibertat. El govern espanyol està tramitant les peticions d’indult i, d’altra banda, treballa amb una reforma del delicte de sedició del Codi Penal.

D’altra banda, el ministre de Sanitat ha recomanat “ser prudent” amb l’ús de tests d’antígens a les farmàcies. “A Galícia van fer una prova pilot en farmàcies i no han continuat”, ha afegit Illa, que assegura que “els equips tècnics no ho acaben de veure”.

El titular de Sanitat confia que al gener hi hagi les primeres dosis per començar a vacunar la població i que al maig ja estigui vacunada “bona part” de la població.

Et pot interessar  Illa diu que els catalans no són "treballadors esforçats" durant un míting de campanya a Castelldefels
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió