Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El confinament nocturn entrarà en vigor aquesta mateixa nit després de l’aval del TSJC

El president Aragonès assegura que és una mesura “difícil però necessària” per frenar contagis, protegir vides i sistema sanitari

Agències 16/07/2021
Pla general d'infants, acompanyats amb els seus pares, en el primer dia desconfinament a la Rambla Nova de Tarragona. Imatge del 26 d'abril del 2020 (Horitzontal).

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que el confinament nocturn entrarà en vigor aquest divendres a la nit, després de l’aval del TSJC. En un missatge publicat a Twitter, Aragonès ha celebrat que la justícia hagi donat llum verda al toc de queda, una mesura que ha qualificat de “difícil” però “necessària” per frenar els contagis, per protegir vides i el sistema sanitari. “Entre tots, tombarem la corba de la covid-19”, ha afegit el president a la piulada. El TSJC ha autoritzat el toc de queda nocturn demanat per la Generalitat per a 161 municipis per reduir contagis de covid. El tribunal avala la petició per aplicar el confinament nocturn almenys fins el 23 de juliol i d’1 a 6 de la matinada.

Es tracta dels municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència superior a 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies i d’aquelles localitats que es trobin total o parcialment envoltades de municipis amb aquestes característiques. La fiscalia havia informat favorablement a autoritzar aquesta mesura.

D’altra banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, també ha valorat des de Vilada (Berguedà) l’aprovació de la mesura. En un contacte amb la premsa, Vilagrà ha subratllat que és una “bona notícia per aturar els contagis”, que el món municipal ja reclamava. “Ens servirà per torçar aquesta corba tan dura i vertical que estàvem tenint”, ha conclòs la consellera.