Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El brut tripijoc d’alguns ciutadans per anar a la Cerdanya esquivant el confinament

Puigcerdà demana ajuts “urgents” per compensar l’impacte econòmic del confinament perimetral de la Cerdanya

Redacció 23/12/2020
Pla obert on es veuen taules i cadires recollides de diversos bars de la plaça Cabrinetty de Puigcerdà el primer dia de confinament perimetral de la Cerdanya. Imatge del 23 de desembre de 2020 (Horitzontal).

Segurament, paguen justos per pecadors, però la decisió del Procicat d’aquest dimarts a la tarda de confinar perimetralment la Cerdanya i el Ripollès a partir d’avui a les 00:00h té origen, entre altres coses, als tripijocs dels ciutadans de la metròpoli que s’escapaven al Pirineu català amb un brut tripijoc per a saltar-se les mesures anticovid.

Així ho explicava avui Xavier Jiménez, propietari de la Fonda Prat de Puigcerdà al programa de ràdio de Josep Cuní a la SER. El restaurador afirmava que “la gent feia una reserva i la cancel·lava al cap d’uns minuts per tenir el paper i poder pujar, i ensenyar-lo en l’hipotètic cas que es trobessin un control”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Puigcerdà ha demanat al Govern un paquet d’ajuts “urgent” per compensar l’impacte econòmic que té el tancament perimetral de la Cerdanya. L’alcalde de la capital cerdana, Albert Piñeira, ha assegurat que entre el pont de la Puríssima i el dia de Reis són molts els negocis que fan d’entre el 40% i el 60% de la seva facturació anual. El batlle puigcerdanenc també ha lamentat que l’executiu català no permetés aplicar abans algunes mesures restrictives, com ara el tancament de les escoles i, sobretot, l’institut del municipi. Així, ha explicat que havien detectat que en aquest àmbit s’estaven produint diversos casos de transmissió comunitària de la covid-19.